Nije svaka bitka fizička, postoje i mentalni sukobi i tada je vašem tijelu potrebno nešto što će ga pokrenuti. Za Simona Reda, koji je prisutan na mnogim vladinim sjednicama koje mogu trajati i po osam, a nekada i više sati, prioriteti su mentalna jasnoća i brzo razmišljanje.

“Moram da mislim brzinski, da formulišem pitanja, reagujem na dokaze i odgovaram na pitanje sudije”, kaže Simon i dodaje da on počinje dan sa masnom ribom jer je pročitao da je to dobro za memoriju.

Studije obavljene u časopisu “Neurologija” izveštavaju da ako jedete masnu ribu tri puta nedeljno, smanjujete gubitak pamćenja za 25%. Proteini iz ribe, kao i iz jaja, će vas držati sitim tako da apetit ne ometa vaš rad.

Simon kaže da je izbacio i kofein i da uvek sa sobom nosi 500ml vode.

” Mislim da sam više artikulisan kada sam pravilno hidriran”, dodaje Red.

Sastojci njegovog doručka:

  • 2 jaja
  • 2 fileta ribe
  • 2 velike kašike spanaća
  • 2 kriške tosta

Priprema:

Napunite posudu sa ključalom vodom, stavite jaja da se kuhaju i po ključanju neka stoje još 2-3 minuta. Stavite filete u tiganj na vrelo ulje, 2 minuta. Pospite tost sa spanaćem, zatim jaja i od gore ribu i sendvič je gotov. Istraživanja na Kolorado univerzitetu pronašla su da holin iz jaja može da vam pomogne kod obrađivanja informacija i bržeg učenja.

Leave a comment