Trajna šminka je postala jako popularna, a riječ je o tretmanu tijekom kojeg se pomoću sitnih iglica u gornji sloj kože utiskuju pigmenti boje i koža tako ostaje trajno pigmentirana. Postupkom je moguće sakriti ili ispraviti nepravilnosti, odnosno istaknuti određeni dio lica. Prilikom nanošenja trajne šminke koristi se neka vrsta lokalne anestezije, najčešće u obliku gela, kreme ili spreja koji ostaju na koži od 10 do 30 minuta.

Trajna šminka namijenjena je osobama koje žele istaknuti određeni dio lica, prikriti određene nedostatke, kao i osobama koje nemaju dovoljno vremena za svakodnevno nanošenje šminke, sportašicama i osobama alergičnima na klasičnu šminku.

U slučaju da vam konkretno obrve stvaraju problem – rijetke su, pretanke, imaju praznine i slično, postoji nova tehnika koja vam može pomoći riješiti problem, a riječ je o tehnici puder obrve ili powder eyebrows.

Obrve itekako utječu na izgled lica i imaju moć podariti mu lijep izgled ili u trenutku promijeniti njegovu ekspresiju. Tanke obrve su stvar prošlosti, a napokon su se vratile guste prirodnije obrve koje lice čine mlađim. Naravno, guste i debele obrve ne odgovaraju svima pa je jako važno da se oblik obrva prilagodi određenom obliku lica kako bi izgledale što prirodnije.

Tehnika popunjavanja obrva “puder obrve” je jedna od najpopularnijih tehnika danas. Tehnika puder obrve podrazumijeva da se sjenčenje obrva radi na maloj dubini pa one zbog toga izgledaju punije i prirodnije.

Ovisno o gustoći bojenja, tehnika puder obrve nudi nekoliko različitih učinaka, ovisno o tome što klijenti žele:

  • jarke i glamurozne obrve
  • potpuno prirodne obrve
  • polutransparentne obrve

Tehnika puder obrve je puno sigurnija i bezbolnija u odnosu na klasičnu trajnu šminku ili iscrtavanje obrva japanskom metodom. Nema krvarenja, ne ostaju nikakvi ožiljci niti se javljaju bilo koje druge negativne posljedice.

Dok je kod drugih tehnika popunjavanja obrva boja prvih dana nakon aplikacije jako intenzivna i obrve konačni izgled poprimaju tek nakon nekog vremena, tehnikom puder obrve dobije se nešto prirodniji izgled, iako obrve konačan izgled poprime tek nakon tjedan ili dva.S obrvama ispunjenima ovom tehnikom izgledate nenašminkano, a za večernje izlaske ih lako možete pojačati olovkom ili sjenom.

Prednosti popunjavanja obrva tehnikom “puder obrve” su sljedeće:

  • polutransparentno i lagano sjenčanje osigurava da obrve imaju prirodan izgled
  • naneseni pigment s vremenom ne blijedi i ne “pliva” u koži tako da ne postoji mogućnost da će obrve nakon nekog vremena postati crvenkaste ili plavkaste
  • nema neprirodnih i grubih kontura obrva
  • traju od jedne do dvije godine

Kome je namijenjena tehnika “puder obrve”

Puder obrve su osobito popularne među plavušama i starijim klijenticama koje preferiraju punije i trajnije obrve. Preporučuje se i onima koji imaju masnu kožu, provode puno vremena na suncu ili se svakodnevno šminkaju. Dakle, tehnika puder obrve je namijenjena svima koji žele imati lijepo zaobljene i blago definirane obrve.

Kako izgleda iscrtavanje tehnikom “puder obrve”

Postoje dvije faze. Prva faza traje nekoliko sati i riječ je o samom iscrtavanju obrva. Prvo se nanosi anestetik kojem je potrebno neko vrijeme da krene djelovati. Anestetik se nakon toga skida, a obrve se crtaju olovkom kako bi se definirao finalni izgled i simetrija.

Sjenčanje obrva se radi mašinicom sličnoj onima za tetoviranje. Koristi se mješavina nekoliko boja, a sjenčanje traje oko dva sata. Obrve su odmah po završetku tretmana nešto deblje i jače, ali ne pretjerano, a s vremenom će postati tanje, svjetlije i prirodnije.

Druga faza se odnosi na vrijeme nakon tretmana. Prvih sedam dana je potrebno nekoliko puta dnevno nanositi antibiotsku mast. Nakon što se obrve oljušte (to traje oko 48 sati), nanosi se krema za zaštitu pigmenata kojima su rađene obrve.

Obrve nakon ljuštenja mogu izgledati blijedo, ali to je zbog toga što se koža oporavlja. Čim se oporavi, dio pigmenta se vrati.Ako se odlučite nanositi trajnu šminku na svoje lice, neka to bude u provjerenim i certificiranim kozmetičkim salonima. Prije tretmana provjerite u kakvim uvjetima će se vršiti šminkanje i s kakvim će se pigmentima raditi.

Leave a comment